Word vriend van RAP

Revalideren

Uw hoofdrol in uw eigen revalidatieproces

​Revalideren bij RAP betekent samenwerken met betrokken, goed opgeleide en bevlogen professionals in een sfeer waarin u met begeleiding uw eigen mogelijkheden en krachtbronnen in uw directe omgeving ontdekt.

Wat werkt voor u?

Wij ondersteunen u in het vergroten van uw zelfredzaamheid in die activiteiten die voor u van belang zijn. De wezenlijke vraag hierbij is: wat werkt voor u?

Revalidatie in teamverband

Met u als aanvoerder

Onze professionals vormen samen met u een team. De revalidatiearts staat samen met de physician assistant, gedragskundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en psychosociaal therapeut voor u klaar om u te begeleiden in uw persoonlijke traject. U heeft de regie en bepaalt de koers.

Uw behandeling

De revalidatiearts

Als u verwezen wordt naar onze revalidatiepraktijk, krijgt u in eerste instantie een afspraak bij één van onze revalidatieartsen of physician assistants. Deze bespreekt en bekijkt samen met u welke problemen u ondervindt in uw functioneren. Hierbij is het belangrijk om samen een goed beeld te krijgen van uw gezondheidssituatie, mogelijkheden en beperkingen, activiteitenpatroon en uw wensen. Ook na de behandeling blijft uw arts vast aanspreekpunt bij controles.

We stellen u altijd als mens centraal. Revalideren betekent een voortdurende afstemming op de stappen die u wilt zetten, zowel lichamelijk als mentaal.

Uw behandelteam

De gedragskundige

Een ziekte, chronische aandoening of lichamelijke beperking kan het leven ook anders dan op lichamelijk vlak ingrijpend veranderen. De gedragskundige of psychosociaal therapeut onderzoekt en behandelt gedachten en denkwijzen, emotionele en/of gedragsmatige gevolgen van een ziekte of aandoening.

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegen. Samen kijken we naar uw bewegingsmogelijkheden en naar de problemen die zich voordoen in het bewegen.

De ergotherapeut

Met ergotherapie gaat het om betekenisvol handelen. Juist wanneer het niet meer lukt om de dingen te doen die u graag zou willen of die u van uzelf verwacht. Of wanneer ze niet meer lukken op de manier waarop u het gewend bent.

De logopedist

De logopedist houdt zich bezig met spreken, begrijpen van de taal, lezen, schrijven, non-verbale communicatie, gehoor en slikken. Bij verschillende neurologische aandoeningen kunnen hierin problemen optreden die we samen aanpakken.

De diëtist.

Soms kan gezonde voeding een belangrijke bijdrage leveren aan een beter functioneren. Een consult en eventuele verdere begeleiding bij de diëtist, gericht op een geleidelijke en blijvende verbetering van het voedingspatroon, kan dan onderdeel zijn van het revalidatietraject.

De orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker.

Wanneer tijdelijke of blijvende ondersteuning of opvang nodig is door schoenaanpassingen, braces of andere hulpmiddelen kunnen we dit bespreken en evalueren op onze gezamenlijk spreekuren.

Handtherapie

Bij complexe handproblematiek, eventueel na operatie of trauma, is behandeling mogelijk bij onze gespecialiseerde handtherapeuten.

Spasme behandeling

Bij complexe spasme klachten ten gevolge van neurologische problematiek kan een multidisciplinaire evaluatie en behandeling plaatsvinden tijdens het spasmespreekuur.Sociale Media

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en volg ons op Facebook

Revalideren
Activeren
Participeren

Bel ons op 045-550 6565